Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Nekategorisano

U Slavonskom Brodu održan prvi dio obuke o upravljanju energijom

08.06.2022

00 Naslovna slika - Pametne skole 2 - SBNa obuci su prisustvovali učesnici iz 17 od ukupno 33 škole koje će proći kroz proces energetske obnove u okviru pomenutog projekta.

Prvenstveni cilj obuke je uposlenike ovih škola obučiti i osposobiti da na optimalan način upravljaju sistemima grijanja odnosno fotonaponskim solarnim sistemima koji su ili če biti inistalirani u njihovim školama u okviru ove energetske obnove.

Tokom tri dana učesnici su imali priliku da prošire svoje o mjera energetske efikasnosti u građevinarstvu, savremenim i ekološki prihvatljivima sistemima grijanja i hlađenja, enegetski efikasnim rasvjetnim tijelima, osnovnim ekonomskim pokazateljima projekata energetske efikasnosti i sličnim temema.

Projekat „Inovativnim umom do pametnih ICT škola" ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE 2 projekat je prekogranične saradnje u okviru kojeg će 18 školskih objekata u Tuzlanskom kantonu zamjeniti peći na fosilna goriva pećima na drvnu biomasu/pelet, dok će na 15 školskih objekata u Brodsko – posavskoj županiji (Republika Hrvatska) biti instalirani solarni fotonaponski sistemi.


{webgallery}01 slika - Pametne skole 2 - SB02 slika - Pametne skole 2 - SB03 slika - Pametne skole 2 - SB{/webgallery}