Održana 46. redovna sjednica Vlade TK

Veći broja letova i završetak infrastrukturnih projekata su Plan poslovanja MAT-a
Vlada Tuzlanskog kantona je danas dala saglasnost na Plan poslovanja JP „Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o. za 2023. godinu. Uz najavljeno uvođenje trećeg baznog aviona kompanije Wizz air i uvođenjem dodatnih destinacija aviokompanija Wizz air i Ryan air, te povećanja čarter letova, Aerodrom Tuzla planira u 2023. godinu opslužiti ukupno 600.000 putnika.

Opširnije...

Održana 33. vanredna sjednica Vlade TK

Prema ranijim najavama iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, Vlada je danas, na vanrednoj sjednici donijela odluke o visini dodatne novčane pomoći za nezaposlenu majku porodilju i visini dodatne novčane pomoći za zaposlenu majku porodilju. Ovim se nastavlja proces isplate naknada zaposlenim i nezaposlenim majkama porodiljama u ukupnom iznosu od 996 KM mjesečno.

Opširnije...

Održana 45. redovna sjednica Vlade TK

Zaštita porodice u fokusu socijalnih davanja
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o subvencioniranju dijela troškova boravka djece u predškolskoj ustanovi. Odlukom je utvrđen iznos subvencioniranja dijela troškova boravka u predškolskoj ustanovi u visini cijene boravka za odgovarajući mjesec a najviše u visini do 130,00 KM za cjelodnevni boravak i do 90,00 KM za poludnevni boravak, izuzev za period obaveznog predškolskog odgoja i produženog boravka.

Opširnije...

Održana 44. redovna sjednica Vlade TK

Najbolja deminerska sezona do sada

U toku 2022. godine, uz primjenu svih metoda deminirano je 3.630.906 m2 što je najbolji godišnji rezultat od početka izvođenja deminerskih radova na području TK, navodi se u danas prihvaćenoj Informaciji o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području TK u 2022. godini. Tokom deminerske sezone 2022. okončano je 12 projekata, a jedan projekat je konzerviran i biće nastavljen u sezoni 2023. godine.

Opširnije...

Održana 43. redovna sjednica Vlade TK

Sindikatima obrazovanja i državne službe ponuđeni sporazumi
Vlada Tuzlanskog kantona se upoznala danas sa stavovima sindikalnih organizacija zaposlenih kod korisnika Budžeta Tuzlanskog kantona na ponudu pregovaračkog tima Vlade o elementima za potpisivanje sporazuma o utvrđivanju osnovice za obračun plate i naknade za ishranu u toku rada(topli obrok), kao i naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2023. godinu. Pregovarački tim Vlade je ovlašten da predstavnicima sindikalnih organizacija zaposlenih kod korisnika budžeta Tuzlanskog kantona dostavi posljednju zvaničnu ponudu u 2022. godini sa istim elementima kao što je to dato posljednjim ponudama uz korekciju ponude za naknadu za korištenje godišnjeg odmora u 2023. godini.

Opširnije...

Održana 42. redovna sjednica Vlade TK

Proces povratka slabi, ali još uvijek nije završen
Vlada je danas prihvatila Informaciju Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak o efektima ulaganja u povratak iz Budžeta Tuzlanskog kantona na području Republike Srpske i Tuzlanskog kantona u 2022. godinu. U 2022. godini, realizovalizovana su dva programa podrške Vlade TK održivom povratku.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

en-inv