Održana 33. redovna sjednica Vlade TK

Koordinacija plana vakcinacije na nivou FBiH

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Preporuke Odbora za koordinaciju Plana vakcinacije protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine sa posebnim naglaskom na Preporuke za prioritetne skupine i Preporuke za organizaciju cijepljenja protiv COVID-19. Za realizaciju Odluke zaduženi su Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona, Zavod za javno Zdravstvo Tuzlanskog kantona, te zdravstvene ustanove na području Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Održana 32. redovna sjednica Vlade TK

Utvrđene nepravilnosti u obračunu primanja rukovodećeg osoblja JZU UKC Tuzla

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj redovnoj sjednici primila je k znanju Informaciju Ministarstva finansija o izvršenom budžetskom nadzoru po postupku inspekcijske kontrole obračuna, visine i isplate plaća, naknada i ukupnih primanja rukovodećeg osoblja i menadžmenta u JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC), te usklađenosti tih primanja sa ograničenjima utvrđenim važećim propisima za period 01.01.2020. godine do 31.03.2021. godine od 28.07.2021. godine i dostavila dokument Skupštini TK.

Opširnije...

Održana 31. redovna sjednica Vlade TK

Povećanje novčanih podrški i uvedena podrška za plasteničku proizvodnju
Na danas održanoj sjednici Vlada je donijela Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini. Ovim programom određena je visina sredstava za pojedine modele novčanih podrški, kriteriji za ostvarivanje prava na novčanu podršku i plan raspodjele sredstava po oblastima i vrstama novčanih podrški.

Opširnije...

Održana 30. redovna sjednica Vlade TK

Ukupno 2,5 miliona KM za kapitalne investicije
Na danas održanoj sjednici Vlada je izmijenila i dopunila Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2021. godinu. Ovim izmjenama, uz prethodno planirane investicije u iznosu od 1,5 miliona KM, planirana je raspodjela novih 1 milion KM.

Opširnije...

Održana 20. vanredna sjednica Vlade TK

Zbog najavljenih obilnijih padavina Vlada TK poziva na oprez
Vlada je danas prihvatila informaciju Kantonalne uprave civilne zaštite, te imajući u vidu narandžasto upozorenje Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH zbog očekivanih jačih lokalnih pljuskova u narednim danima, Vlada je zatražila od Kantonalnog štaba civilne zaštite, ali i Kantonalne uprave civilne zaštite da u narednim danima povećaju stepen opreznosti i da, u slučaju potrebe, budu spremni na brz odgovor.

Opširnije...

Održana 29. redovna sjednica Vlade TK

Proširivanje spektra podrške projektima energijske efikasnosti
Na danas održanoj sjednici Vlada se opredijelila za nastavka realizacije i proširivanje lepeze programa podrške projektima povećanja energijske efikasnosti. 

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna