Predstavnici Udruženja ilmijje kod premijera Tulumovića

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić primili su danas predstavnike Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Kao udruženje čija je uloga jačanje svijesti o odgovornosti članova zajednice, prema riječima predsjednika Udruženja i glavnog imama Oružanih snaga BiH Nesiba ef. Hadžića, ušli su u projekat sanacije i restauracije Centralnog spomen-obilježja imamima šehidima BiH.

IMG 3879Spomen-obilježje imamima šehidima BiH se nalazi u krugu Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu. Ideja je, prema Hadžićevim riječim, da se u obnovu centralnog spomen obilježja uđe zajedno, kako bi dostojanstveno predstavljalo podsjetnik na 97 imama koji su u proteklom ratu dali svoj živote.
Premijer Tulumović je kazao da će, i pored ograničenog vremenskog roka za realizaciju, podržati ovu izvanrednu ideju.
„Ministarstvo za boračka pitanja će kao i do sada pronaći modus kako da realizuje finansijsku pomoć projektima kojima je cilj njegovanje kulture sjećanja, pogotovo kada se radi o značajnim projektima na državnom nivou", kazao je ovom prilikom ministar Kulaglić.
Udruženje ilmijje okuplja zaposlene i penzionisane osobe u Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine a jedna od njihovih zadaća je unaprjeđenje islamskog odgoja i stručna naobrazba članstva te izdavanje stručnih knjiga, časopisa, listova i drugih publikacija. Neke od vlastitih izdanja danas su darovali domaćinima.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna