„Veoma je važno da svi ovu situaciju shvatimo krajnje ozbiljno"

S ciljem upoznavanja sa jučerašnjom odlukom Vlade FBiH i Odlukom o proglašenju stanja nesreće pojavom korona virusa na području FBiH, kao i pratećim odlukama, mjerama i aktivnostima koje se naložene u cilju suzbijanja zaraze korona virusom, premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je upriličio sastanak sa gradonačelnicima i načelnicima općina sa područja našeg kantona.

Nacelnici i gradonacelnici 17 03 2020Premijer Tulumović i ministrica zdravstva Dajana Čolić su predstavnike lokalnih zajednica upoznali i sa jučerašnjim naredbama Kantonalnog kriznog štaba, kao i mjerama koje je neophodno provesti, a kako bi se prevenirala ili odgodila pojava zaraze koronavirusom u Tuzlanskom kantonu.

Također, ovo je bila prilika da i načelnici prezentiraju informacije o lokalnim specifičnostima i posebnim mjerama koje se realiziraju na području gradova i općina, a sve s ciljem harmonizacije mjera i aktivnosti.

Premijer i Ministrica su danas podcrtali neophodnost pridržavanja i provedbe predviđenih mjera, te su zatražili da lokalni nivoi, putem svoje infrastrukture pomognu realizaciju aktivnosti koje je naložio Kantonalni krizni štab.

„Sve naložene mjere u cilju su zdravlja i sigurnosti svih građana i veoma je važno da svi ovu situaciju shvatimo krajnje ozbiljno, te da se pridržavamo onoga što su preporuke i naredbe Štaba", akcentirali su na kraju sastanka premijer Tulumović i ministrica Čolić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna