Delegacija Vlade TK obišla novoizgrađeni Općinski sud Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar pravosuđa i uprave Elvir Herčinović posjetili su novoizgrađenu zgradu Općinskog suda u Tuzli na kojoj bi radovi trebali biti okončani krajem ovog mjeseca.

slik jedU razgovoru sa predsjednikom Općinskog suda u Tuzli Muhamedom Tulumovićem i saradnicima naglašeno je da će ubrzo objedinjavanjem funkcija ovog suda u jednom objektu u administrativnom centru grada biti stvoreni uslovi za dostizanje visokih evropskih standarda kada je u pitanju pravosuđe.
„Nakon skoro dvadeset godina najzad smo u poziciji da posredstvom evropske zajednice u Tuzli dobijemo jedan velelepan objekat suda koji je urađen po svjetskim standardima", rekao je ovom prilikom premijer Tulumović te naglasio da je: "Angažman svih uposlenika prepoznat u Evropskoj uniji koja je uložila velika sredstva a Kanton je pomogao realizaciju jednog ovakvog projekta u smislu regulacije zemljišno-knjižnih izvadaka i regulacije zemljišta."
Do sada je Općinski sud u Tuzli radio na četiri različite lokacije što je i građanima i uposlenicima suda otežavalo pristup pravdi i ograničavalo efikasno upravljanje radnim procesima.
Predsjednik suda Tulumović kazao je da je kompletnu izgradnju ovog objekta finansirala Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini. „Radi se o višemilionskim finansijskim sredstvima, ali određena finansijska sredstva kao što su saglasnosti, razne dozvole, urbanistička, građevinska, upotrebna dozvola kao i sve saglasnosti za priključak objekta na infrastrukturu finansirana su iz budžeta TK. Također vanjsko uređenje objekta je finansirano iz budžeta TK", kazao je predsjednik Tulumović.
Resorni ministar Herčinović uvjeren je da su stvoreni uslovi za unaprjeđenje efikasnosti pravosuđa. „Ministarstvo pravosuđa na čelu sa Vladom TK planira u 2020. godini izvršiti rekonstrukciju još nekih pravosudnih institucija. Mi radimo na bazi prioriteta a u ovom slučaju je prioritet Općinski sud u Gradačcu i Općinski sud u Živinicama i na taj način bi zatvorili široku lepezu u jačanju pravosudnih institucija."

slik dva
slik tri
slik cet

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna