Pripreme za Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2019. godinu

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, u četvrtak 16. januara, održat će se manifestacija Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2019. godine.

Na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića sa generalnim sekretarom Sportskog saveza TK Jadranom Lasetovićem i članom Izvršnog odbora manifestacije Nedimom Ćudićem, a kojem je prisustvovala i stručna savjetnica za sport u Ministarstvu kulture, sporta i mladih Lejla Elezović prezentirane su dosadašnje aktivnosti kao i plan manifestacije koja će se ove godine održati 26. put.

Pripreme za Izbor sportiste TK 2019 07 01 2020Premijer Tulumović istaknuo je ovom prilikom da će Vlada u narednom periodu posebnu pažnju usmjeriti ka mladim osobama, kako u oblasti sporta, privrede, kulture, tako i kroz druge oblasti. S tim u vezi posebno je istaknuta činjenica da je Budžetom Kantona za 2020. godinu za tjelesnu kulturu i sport planirano 855.000,00 KM, što je za 200.000,00 KM više u odnosu na plan 2019.godine.
„Svjesni smo da se radi o još uvijek nedostatnim sredstvima, ali je ovo povećanje jasan pokazatelj da želimo kvalitativno pomaknuti stvari unaprijed", kazao je premijer Tulumović.
Predstavnici Sportskog saveza TK su istakli dobru saradnju sa resornim ministarstvom u pripremi manifestacije, ali i drugih projekata koje realizuju.
Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2019. godinu će se održati u četvrtak 16. januara u Bosanskom kulturnom centru TK-a sa početkom u 19 sati i 30 minuta, uz prigodan kulturno-zabavni program i direktan prijenos na programu RTVTK.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna