Premijer Tulumović razgovarao sa predstavnicima Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministrica zdravstva Dajana Čolić primili su danas delegaciju Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona i upoznali se sa detaljima rada ove organizacije.


sind zdravO pitanjima reprezentativnosti, kolektivnog ugovora za zaposlene u zdravstvu te odnosu sa Nezavisnim sindikatom zdravstva TK govorili su potpredsjednik Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH dr. Admir Suljić, doc.dr. Nermina Kravić i prof. dr. Goran Krdžalić.
Premijer Tulumović rekao je da daje podršku aktivnostima koje su usmjerene na stvaranje boljih uslova i odgovorajućem vrednovanju ljekarskog rada. Prema njegovim riječima, neophodno je zajedničkim djelovanjem resornog i Ministarstva finansija, Zavoda zdravstvenog osiguranja TK te Sindikata načiniti presjek potrebnih sredstava koja bi zahtijevale buduće promjene, a da se ne uruši postojeći sistem.
Predstavnici Strukovnog sindikata i ovom su prilikom naglasili da žele riješiti problem radno pravnog statusa doktora, odnosno da im se omogući reprezentativnost bez čega ne mogu potpisati kolektivni ugovor.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna