Premijer Suljkanović svečano otvorio prostorije Grupacije poslodavaca TK u Tuzli

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović svečano je danas otvorio Ured Grupacije poslodavaca TK u Tuzli. Ovim su se stvorili uslovi za efikasniji rad Grupacije. Poslodavci su još jedanput istakli da žele biti tretirani kao partneri u donošenju odluka koje se tiču poslovnog sektora.


Image-1Tokom sjednice Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Federacije BiH koja je prethodila današnjoj svečanosti ponovo su se čula mišljenja da poslodavci žele biti aktivnije uključeni u proces donošenja odluka koje se tiču poslovnog sektora.
Premijer Suljkanović istaknuo je ovom prilikom da postoji mnogo prostora za unaprjeđenje saradnje između Vlade i poslodavaca, da je dosta i urađeno a da bi krajnji cilj i jednima i drugima morao biti zadržavanje radne snage u BiH.
„Kada su u pitanju određena zakonska rješenja u nadležnosti Tuzlanskog kantona moram kazati da smo u protekloj godini smanjili administrativne i takse koje se tiču registracije poslovnih subjekata. Također smo imali određene zakone kada je u pitanju javno-privatno pratnerstvo i tu smo pokušali kroz izmjenu zakonske regulative da omogućimo privatnom sektoru da se uključi u određene projekte sa javnim sektorom kako bi zajednički realizovali projekte", rekao je ovom prilikom premijer Suljkanović.
Akcenat djelovanja u svojim aktivnostima Udruženje poslodavaca FBiH usmjerilo je na pružanje stručne pomoći kod definisanja ciljeva razvoja, istraživanja tržišta, iznalaženja partnera, pružanje pravne pomoći, pomoć prilikom pokretanja biznisa, informiranje o finansijskoj podršci biznisu, carinskim i poreznim obavezama i drugo. Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodavaca FBiH osnovana je prije četiri godine a okuplja osam opštinskih udruženja poslodavaca, te više od 200 pojedinačnih članica, među kojima su: Sisecam soda Lukavac, Bingo Tuzla, Menprom Tuzla, Wagner automotiv Gradačac, Profine Živinice, Solana Tuzla, Fajol d.o.o. Lukavac, Transturist Tuzla, Kopex-Sarajlić Srebrenik, Herceg d.o.o. Srebrenik, Plasex d.o.o. Gračanica, TMD Gradačac, Rudnik Banovići, Fabrika cementa Lukavac. Opštinska Udruženja i pojedinačni članovi Grupacije zapošljavaju više od polovine zaposlenih u realnom sektoru, na području Tuzlanskog Kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna