Produženo važenje kolektivnih ugovora za osnovno i srednje obrazovanje

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i predsjednici sindikata uposlenih u oblastima osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja Admir Terzić i Sumedin Kulović potpisali su sporazume o produženju važenja kolektivnih ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu. Ovim sporazumima je predviđeno produženje važenje kolektivnih ugovora za ove djelatnosti u Tuzlanskom kantonu na period od dvije godine.

Sporazum obrazovanje 08 01 2018„Ovo je plod našeg socijalnog dijaloga i dokaz da imamo kvalitetan tekst kolektivnog ugovora kojeg smo evo produžili i za naredne dvije godine", rekao je predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja Admir Terzić i izrazio zahvalnost Kantonalnoj vladi za razumijevanje i nedavno potpisivanje sporazuma o osnovici za obračun plaća i naknadama za ishranu i korištenje godišnjeg odmora, čime je došlo do povećanja plaća uposlenicima u oblastima obrazovanja.
„Potpisivanjem sporazuma i produžavanjem važenja kolektivnih ugovora za naredne dvije godine, mi sa sindikatima svim našim uposlenicima u oblastima osnovnog i srednjeg obrazovanja dajemo jednu dodatnu stabilnost i socijalnu sigurnost", zaključio je premijer Gutić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna