Biciklizam ukida granice

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić, ministar za kulturu, sport i mlade Zlatan Muratović i savjetnik premijera Miralem Nuhanović ugostili su danas selektora bh. reprezentacije u biciklizmu i trenera Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne Hajrudina Trle i mladog biciklistu Branislava Zimonjića.

Opširnije...

Povećan broj vakcinacija u protekloj sedmici

Vakcinacija starijih od 18 godina u domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona odvija se prema planu i u prosjeku je u protekloj sedmici dnevno vakcinisano 200 do 300 građana. Prema izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo TK do sada su domovi zdravlja preuzeli više od 100.000 doza vakcina.

Opširnije...

Novim kolektivnim ugovorom omogućeno povećanje plata za policijske službenike TK

Premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić i predsjednik Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Hasan Alić potpisali su danas Kolektivni ugovor za službenike policije MUP-a TK, kojim je omogućeno povećanje plata policijskim službenicima.

Opširnije...

Prezentovane ključne mjere u borbi protiv korupcije

Tim za prevenciju korupcije Vlade Tuzlanskog kantona uz podršku Misije OSCE-a BiH održao je danas interresorni sastanak na kojem su prezentovane ključne mjere. U fokusu su bile mjere čija je implementacija predviđena u prvoj godini po usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2021 - 2024. godine i Akcionog plana za provođenje strategije za borbu protiv korupcije 2021 – 2024. godine, odnosno mjere koje je potrebno provoditi kontinuirano.

Opširnije...

Delegacija Vlade TK pridružila se obilježavanju Dana ustanka naroda i narodnosti BiH

U povodu obilježavanja 80 godina od 27.jula 1941. godine – Dana ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine u borbi protiv fašizma, delegacije Skupštine i Vlade TK položile su cvijeće i vijence na spomen obilježjima na kompleksu Slana Banja u Tuzli i odale počast onima koji su izgubili život braneći Tuzlu i BiH.

Opširnije...

Najava masovnijeg pristupa vakcinaciji

Mada je epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona još uvijek stabilna, nadležne institucije zadužene za provedbu i kontrolu mjera borbe protiv COVID-19 na današnjem su sastanku razgovarale o pripremama za moguće pogoršanje stanja.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna