Dogovor o dinamici radova na sanaciji tunela Ormanica

Povodom usaglašavanja dinamike radova na rekonstrukciji tunela Ormanica na magistralnom putu M1.8 Tuzla – Orašje delegacija Vlade Tuzlanskog kantona sastala se danas sa predstavnicima poslodavaca čije kompanije intenzino koriste ovaj pravac te projektanta i izvođača radova.

Opširnije...

Prijem za „bronzane“ karatiste

Na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom od 8. do 10. februara u danskom Aalborgu, reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostvarila zavidne rezultate, među kojima se ističe treće mjesto i bronzana medalja u kategoriji U-21, do 84 kg. Tim povodom premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, upriličili su danas prijem za takmičare i ostale članove bosanskohercegovačke reprezentacije.

Opširnije...

Međunarodni dan djece oboljele od raka

Danas je Međunarodni dan djece koja su oboljela od raka. Tim povodom premijer TK Jakub Suljkanović i ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić su, u društvu članova Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti (PIPOL), posjetili male pacijente smještene na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Opširnije...

Premijer Suljkanović posjetio Hrvatski kulturni centar

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem, posjetila je danas gvardijana Franjevačkog samostana u Tuzli fra Maria Divkovića. Ovom prilikom, delegacija je posjetila i Hrvatski kulturni centar „Sveti Franjo" u Tuzli čija se izgradnja privodi kraju.

Opširnije...

Premijer Suljkanović otvorio 19. izložbu slika sa likovne kolonije „Breške“

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović jučer je svečano otvorio izložbu slika nastalih na 19. Međunarodnoj likovnoj koloniji „Breške". Svečanost je upriličena u Galeriji „Kristian Kreković" u sklopu Franjevačkog samostana u Tuzli, a organizatori izložbe su HKD „Napredak" i Franjevački samostan.

Opširnije...

Podrška organizaciji naučne konferencije

Pripreme za održavanje desete Međunarodne naučno-stručne konferencije pod nazivom „Unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih", bile su povod za današnji sastanak premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića sa predstavnicama „Udruženja za podršku i kreativni razvoj djece i mladih" iz Tuzle i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna