Svečanost otvaranja obnovljene osnovne škole

 

Povodom otvaranja šeste obnovljene, energetski efikasne „pametne škole" u Tuzlanskom kantonu, JU Druge osnovne škole Srebrenik bit će održana svečanost u utorak 27.08.2019. godine sa početkom u 12:00 h (Meše Selimovića bb, Srebrenik). Izjave za medije su planirane u 12:00h.

Energetska obnova škole realizovana je u okviru implementacije 3,2 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta „Inovativnim umom do pametnih škola" ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE. Projekat se finansira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat sufinansira Vlada Tuzlanskog kantona, a implementiraju: Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavska županija, Udruženje Zelena akcija iz Zagreba i Brodskog ekološko društvo - BED iz Slavonskog Broda.

Pozivamo Vas da prisustvujete svečanom otvaranju i medijski propratite događaj te o tome informišete javnost.

Susret sa predstavnicima tri udruženja nacionalne kulture

 

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović primit će u petak, 23. avgusta 2019. godine predstavnike tri udruženja nacionalne kutlure. Sastanak sa predstavnicima Bošnjačke zajednice kulture „Preporod", Hrvatskog kulturnog društva „Napredak", Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" bit će održan u 14:00 a izjave za medije planirane su za početak sastanka. Tema sastanka će biti upoznavanje sa vizijom rada Ministarstva u narednom periodu, razmjena iskustava i unaprjeđenje saradnje.

Posjeta ambasadora Wigemarka

Obavještavamo vas da će u četvrtak (15.08.2019.godine) u posjeti Tuzlanskom kantonu i premijeru Denijalu Tulumoviću boraviti šef Delegacije i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Lars-Gunnar Wigemark.


Sastanak u Uredu premijera zakazan za 09 sati i 30 minuta.

Kamermani i fotografi će imati priliku za snimanje u prvih 5 minuta sastanka, a nakon sastanka, u 10 sati i 30 minuta ambasador Wigemark i premijer Tulumović će, u Sali za PRESS Vlade TK, dati izjave za medije.

Press povodom 2. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će u srijedu, 14.08.2019. godine u povodu održavanja 2. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 10 sati i 30 minuta.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Potpisivanje Sporazuma sa JP „Šume TK“

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Mustafa Šakić potpisat će Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza sa direktorom JP „Šume Tuzlanskog kantona" d. d. Kladanj. Sporazum se odnosi na obavljanje poslova i finansiranje troškova čuvarske službe u državnim šumama, stručnih poslova gospodarenja privatnim šumama.

Sastanak će biti upriličen 9. avgusta 2019. godine u Kladnju (Ul. Fadila Kurtalića br.1) u 11:00 h.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Sastanak ministra privrede sa predstavnicima koncesionara

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Asmir Hasić sastat će se sa predstavnicima privrednih subjekata koji se nalaze u registru Ugovora o koncesijama u cilju unaprjeđenja poslovnog ambijenta na području Tuzlanskog kantona.
Sastanak će biti održan u četvrtak, 08.08.2019. godine u 11:00h u prostorijama Ministarstva privrede TK.
Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna