Razvijanje čitalačke kulture učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona Tuzla i Rotary Club Tuzla realizuju trogodišnji projekat „Razvijanje čitalačke kulture učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona". Projekat se realizuje u okviru tri komponente:
a) popunjavanje školskih biblioteka nedostajućim naslovima u vrijednosti: 190 000 KM;
b) organizacija obuke za nastavnika i jačanja kompetencija sa ciljem poboljšanja učeničke čitalačke kulture;
c) formiranje/reorganizacija kutka za čitanje u osnovnim školama TK.

Obuka za nastavnike iz 27 osnovnih škola koje će biti uključene u prvoj godini realizacije ovog projekta, održat će se u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, 19. i 20. 1. 2018. godine.
Pozivamo medije da proprate ovu aktivnost, a predstavnici Rotary Cluba Tuzla i Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona predstavit će projekat i dati izjave za medije u 11:45 h- 19.1.2018., također u PZTK.

Posjet delegacije Vlade TK MAT-u

Obavještavamo vas da će premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić sa delegacijom Vlade sutra (17. januara 2018. godine) u 11.00 h posjetiti Međunarodni aerodrom Tuzla.
Delegacija Vlade obići će dijelove aerodroma gdje su započete aktivnosti na proširenju i dogradnji objekata i stvaranja boljih i kvalitetnijih uslova, kako za putnike tako i za cargo saobraćaj.

Konferencija za medije povodom održavanja 107. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

POZIV

Obavještavamo vas da će u utorak 16.01.2018. godine povodom održavanja 107. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 11:30 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Prezentacija i podjela dopunskih taksi oznaka za 2018.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona organizuje konferenciju za medije u ponedjeljak 15. januara 2018. godine sa početkom u 10,00 sati u prostorijama ministarstva, Mije Keroševića broj 20 (zgrada „RTV TK”).

Ovom će prilikom biti prezentovan značaj primjene dopunskih oznaka u taksi prijevozu te podijeljene dopunske taksi oznake za 2018. godinu prijevoznicima koji obavljaju taksi prijevoz na području Tuzlanskog kantona.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Posjeta delegacije Vlade TK Studentskom centru Univerziteta u Tuzli

Obavještavamo vas da će delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetiti sutra (11.01.2018. godine) Sudentski centar Univerziteta u Tuzli (Ulica Muhameda Hevaija Uskufija br.9), te obići građevinske radove na Paviljonu I (ugradnja nove vanjske stolarije, radovi na fasadi i obilazak restorana).

Posjeta će biti upriličena u 10:00 sati.

Posjeta MZ Požarnica - Grad Tuzla

Obavještavamo vas da će u četvrtak 04.01.2018.godine u 15 sati ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK Zoran Jovanović, biti u posjeti povrtaničkoj MZ Požarnica – Grad Tuzla, sa ciljem podjele paketa povodom nastupajućeg vjerskog praznika Božića.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna