Ministar Mićanović održao sastanak sa predstavnicima KUD-a “Puračić”

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Srđan Mićanović, danas je, u Ministarstvu, održao sastanak sa predstavnicima Kulturno umjetničkog društva "Puračić".
Tokom sastanka razgovaralo se o uspješno održanom prošlogodišnjem 7. Međunarodnom festivalu folklora "Dani ćaske - Puračić", kao i organizaciji Festivala, koji će se održati u augustu ove godine u Puračiću.

20180208 085014Festival folklora u Puračiću uvršten je u Kalendar CIOFF festivala (International council of organizations for folklore festivals and folk art). Inače, UNESCO je prepoznao CIOFF kao organizaciju čiji programi znatno doprinose očuvanju nematerijalne kulturne baštine i širenja kulture mira i razumjevanja među kulturama i narodima, te je stoga CIOFF-u dodijelio status pridruženog partnera.
Ministar Mićanović je ovom prilikom istakao da podržava ideju i realizaciju aktivnosti KUD "Puračić" u organizaciji Festivala. " Dani ćaske - Puračić" koji su već postali prepoznatljiv festival folklora u regionu sa međunarodnim učešćem, Vlada Kantona nastojat će podržati ovu manifestaciju, u skladu sa mogućnostima Kantona" kazao je ministar Mićanović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo za kulturu, sport i mlade 2018 Ministar Mićanović održao sastanak sa predstavnicima KUD-a “Puračić”