19. poziv za dostavu aplikacija tehničke pomoći u okviru Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF)

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane korisnike da je objavljen 19. poziv za dostavu aplikacija tehničke pomoći u okviru Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Opširnije...

Sastanak sa predstavnicima Sindikata solidarnosti

Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona Osman Puškar, danas je održao sastanak sa predstavnicima Sindikata solidarnosti, Sakibom Kopićem i Enesom Tanovićem. Sastanak je bio formalnog karaktera, sa osnovnim ciljem upoznavanja ministra Puškara sa problemima radnika privrednog društva „Polihem" d.d. u stečaju. Treba istaknuti, kada je u pitanju ovaj sindikat, da isti nema reprezentativni karakter, nego je formiran u cilju ostvarivanja prava radnika u preduzećima sa području Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Nastavak aktivnosti na unapređenju pravnog okvira u oblasti javno-privatnog partnerstva

U prostorijama Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona je u srijedu, 17. januara 2018. godine, održan sastanak sa predstavnicima USAID Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP), vezano za finaliziranje dogovora oko načina realizacije planiranih aktivnosti na zaokruživanju pravnog okvira u oblasti javno-privatnog partnerstva (JPP). Vlada Tuzlanskog kantona je u 2017. godini uspostavila saradnju sa USAID-ovim Projektom jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) čiji su stručnjaci pružili stručnu i tehničku podršku interresornoj Radnoj grupi Vlade Tuzlanskog kantona u izradi novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Opširnije...

Sajam Macfrut 2018 u ltaliji

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava sve kompanije iz oblasti poljoprivredne proizvodnje iz sektora voća i povrća sa područja Tuzlanskog kantona da Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH-FIPA organizuje posjetu „Macfrut 2018" vodećem italijanskom sajmu proizvodnje, logistike i distribucije voća i povrća koji se održava od 9-11.maja 2018. godine u Riminiju u Italiji.

Opširnije...

Poziv kompanijama sa područja Tuzlanskog kantona iz metaloprerađivačke industrije za ostvarivanje potencijalne saradnje sa njemačkom kompanijom

 

Ministarstvu privrede Tuzlanskog kantona obratilo se Predstavništvo njemačke privrede u BiH - AHK BiH sa molbom da obavijestimo kompanije sa područja Tuzlanskog kantona iz metaloprerađivačke industrije za ostvarivanje potencijalne saradnje sa njemačkom kompanijom iz navedene oblasti.

Opširnije...

Objavljen javni poziv Fondacije tuzlanske zajednice (FTZ) za mlade za učešće u projektu za jačanje poduzetničkih kompetencija pod nazivom „Sam svoj gazda“

Fondacija tuzlanske zajednice (FTZ) objavila je Javni poziv za mlade sa područja Grada Tuzla za učešće u projektu za start-up poduzetnike kojim se pozivaju sve zainteresovane mlade osobe od 18 do 30 godina sa područja Grada Tuzla da se prijave za učešće u projektu za jačanje poduzetničkih kompetencija pod nazivom „Sam svoj gazda“. Projekat je podržan od strane Evropske unije i realizira se u sklopu United Nations Development Programme (UNDP) projekta ReLoAd (Regional Programme on Local Democracy).

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo privrede