Ministarstvo privrede domaćin volonterima u okviru obilježavanja Socijalnog dana

U petak, 19.10.2018. godine Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona se pridružilo obilježavanju Socijalnog dana koji organizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini u okviru projekta koji srednjoškolcima, na jedan dan daje priliku da zamjene školske klupe radnim mjestima.

asubih-u-SOCIJALNI-DAN-2018Na ovaj način srednjoškolci stječu svoje prvo radno iskustvo, pruža im se prilika da teorijsko znanje primjene u praksi, ali i mogućnost da na radnom mjestu donesu odluku o njihovom budućem zanimanju. Naime u projektu za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac volontira, poslodavac je dužan da uplati dnevnicu za tog učesnika u Fond Socijalnog dana. Svrha ovog Fonda jeste da srednjoškolci volontirajući jedan dan prikupe novčana sredstva kojima će se financirati projekti u lokalnim zajednicama.


Ministarstvo privrede je ove godine bilo domaćin za dvije učenice prvog razreda iz Gimnazije " Ismet Mujezinović" iz Tuzle koje su provele jedan radni dan sa zaposlenicima koji su ih upoznali sa radom Ministarstva i aktivnostima koje se sprovode u ovoj instituciji.


Realizacijom projekta je data prilika učenicama da upoznaju radno okruženje, unaprijede svoja znanja i iskustva te na ovaj način daju svoj doprinos u stvaranju bolje budućnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna