OTVOREN 2. SAJAM ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA "ZLATNE RUKE GRAČANICE"

Sajam ženskog poduzetništva koji se ove godine obilježava po drugi put dobio je i simboličan naziv „Zlatne ruke Gračanice" i zvanično je otvoren u petak, 19.10.2018. godine u Gračanici, u centru grada, a učešće su pored domaćih udruženja žena, gračaničkih srednjih škola uzela i gostujuća udruženja iz općina Srebrenik, Lukavac, Modriča, Tuzla, Žepče, Kalesija i drugi.


gracanica 221018 1Cilj sajma je afirmacija poduzetništva koje vode žene nižih prihoda, produbljivanje procesa, prepoznavanje potrebe žena poduzetnica u lokalnoj sredini, te pružanje adekvatne podrške i uklanjanje nepotrebnih administrativnih prepreka.

Ispred Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona sajmu je prisustvovao ministar privrede gosp. Osman Puškar i pomoćnik ministra za poduzetništvo i obrt gđa. Nisveta Osmić koja je pozdravila prisutne i obratila se sa riječima podrške organizaciji sajma budući da se afirmacija poduzetništvu kroz sajamske manifestacije u Gračanici posvećuje značajna pažnja u protekloj deceniji. Potom se obratio Općinski načelnik koji je ističući općinu Gračanica kao poduzetničku sredinu naglasio da lokalna vlast želi da žene poduzetnice razvijaju svoje biznise i da budu ravnopravne sa muškim poduzetnicima te da se radi na tome da sajam postane tradicionalni i prepoznatljiv u regiji.

Kulturno-zabavnim programom sajam su uveličali članovi udruženja i učenici srednjih škola.
Organizator sajma je Općina Gračanica u saradnji sa udruženjima žena općine Gračanica, srednjim školama i BKC-om.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna