Održana promocija multimedijalnog videa „Promotivni potencijali Tuzlanskog kantona“ i sastanak na temu izrada Nacrta Zakona o poduzetničkoj infrastrukturi Tuzlanskog kantona

Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona u saradnji sa Agencijom za multimediju „FEJM" Tuzla održalo je promociju multimedijalnog videa „Promotivni potencijali Tuzlanskog kantona" u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

FEJM privreda-tk-prezentacija-videa-01Multimedijalni video sadrži kadrove privrednih potencijala Tuzlanskog kantona iz različitih oblasti industrije što podrazumijeva i uspješne primjere privrednih subjekata kao i subjekata poduzetničke infrastrukture (poslovne zone, poslovni inkubatori, tehnološki park i sl.). S ciljem promocije Tuzlanskog kantona, video prikazuje resurse kojima raspolaže Tuzlanski kanton, pozitivne ekonomske parametre te kadrove privrednih potencijala, investicionih mogućnosti i komparativnih prednosti Tuzlanskog kantona. Promociji su prisustvovali predstavnici jedinica lokalnih samouprava, privrednih subjekata, subjekata poduzetničke infrastrukture, Univerziteta u Tuzli i mediji.
Uvažavajući značaj poduzetničke infrastrukture za dalji razvoj poduzetništva i ostvarenja doprinosa cjelokupnom privrednom razvoju Kantona, nakon prezentacije multimedijalnog videa održan je i radno-konsultativni sastanak na temu izrade Nacrta Zakona o poduzetničkoj infrastrukturi Tuzlanskog kantona. Sastanku su pored predstavnika Ministarstva privrede i članova Radne grupe za izradu Nacrta Zakona, prisustvovali i drugi relevantni predstavnici subjekata poduzetničke infrastrukture sa područja Tuzlanskog kantona koji su iznijeli konstruktivne prijedloge i savjete koji će se u narednom periodu ugraditi u Nacrt Zakona.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna