Aktivnosti na projektu "Pametne škole"

Takmičenje škola „Navike promijeni školu opremi" trenutno je za škole, najinteresantnija aktivnost koja se realizuje unutar projekta Pametne škole. Projektni tim je u proteklom periodu održao dva sastanka, jedan u Tuzli i jedan u Slavonskom Brodu. Na sastancima pored što je razgovarano o takmičenju škola, izrađena je i dokumentacija za takmičenje inovatora, koje će uskoro biti otvoreno.

01-1

Poziv za takmičenje škola otvoren je do 3. novembra 2017. godine, a škole koje budu učestvovale na takmičenju, imaju mogućnost osvojiti vrijedne nagrade. Regionalno takmičenje „Navike promijeni školu opremi" organizovano je u cilju promocije energetske efikasnosti i uštede energije i vode u školama sa područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Hrvatska).
Projektni tim aktivno radi na informisanju škola i šire javnosti o tekućim aktivnostima, te je u vezi sa tim Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta svim školama u TK uputilo motivirajuće pismo da se uključe u takmičenje. Isto pismo i poziv školama u Brodsko-posavskoj županiji, uputio je i Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije.
Pored takmičenja škola, trenutno je u toku i izvođenje građevinsko-zanatskih radova na realizaciji mjera energetske efikasnosti na zgradi Mješovite srednje škole "Musa Ćazim Ćatić" u Kladnju. Vrijednost radova na školi je 186.605,68 €.

Više fotografija pogledajte OVDJE

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15